Viime torstaina oli syksyn viimeinen virtuaalivierailija, jonka otimme mukaan 8. luokan matematiikan tunnille Kiinasta. Virtuaalivieraamme oli Antti Tanner tuotekehitysinsinööri GE Healthcare Chinasta. Hän kertoi 8. luokkalaisille miten hänen omassa tuotekehitystyössään näkyy matematiikka. Hän esitti meille myös yhden konkreettisen ongelman työstää, johon hän soveltaa matemaattista osaamistaan.
Saimme Adobe Connect -huoneen kautta yhteyden Shanghaihin. Yhteys toimi alkuun todella hyvin - Powerpoint-esitys näkyi ja samoin esiintyjän webkameran kuva. Pätkimistä esiintyi koko vierailun ajan – ääni ja kuva pysähtyivät, mutta puhe jatkui saumattomasti siitä mihin oli pysähtynyt, joten sanoja ei jäänyt välistä. Vierailun loppupuolella äänemme ei enää kuulunut Kiinaan asti, mutta onneksi saimme luokan kysymykset välitettyä chat-ruudun avulla ja vierailija vastasi kysymyksiin normaalisti.
Pikaohjeet ensimmäisen virtuaalivierailijan ottamiseksi oppitunnille:
1. Rekisteröidy ja kirjaudu TAT:n asiantuntijaverkostoon.
2. Etsi sopivia vierailijoita palvelusta ja ole heihin yhteydessä sähköpostitse.
3. Sopikaa vierailuajasta, vierailun pituudesta ja vierailun teemasta.
4. Testatkaa etäyhteysohjelmiston ja laitteiston toiminta viimeistään edellisenä päivänä.
5. Varaudu avaamaan yhteys n. 15 min ennen vierailua, jotta kaikki varmasti toimii, kun virtuaalivierailu alkaa.
6. Vaihtakaa kokemuksia virtuaalivierailusta sähköpostitse.
Itse olen käyttänyt virtuaalivierailuihin Adobe Connect –ohjelmistoa sekä koululle hankittua Logitech ConferenceCam CC3000e -videoneuvottelulaiteistoa, joiden avulla vierailu ovat toimineet loistavasti.
Syksyn ensimmäisestä virtuaalivierailusta on kirjoitettu Oulun Yliopiston sivuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti